Jautraus pokalbio telefonu. Apkabinimo. Žmogaus šalia. Sausainių su spanguolių uogiene kvapo. Dainos melodijos. Knygos trijų puslapių. Laiku ištarto žodžio. Šviesos. Ramybės. Arbatos gėrimo pavakare. Meko Gėlių kalbėjimo. Suolelio parke. Iš dangaus krintančio marcipaninio sniego. Drugelių pilve. Spalvotų sapnų. Šokoladinės pasakos. Rašyti laiškus. Rišti kaspinėlius. Kvepėti prieskoniais. Snigti ant pečių. Judėti pirmyn. Judėti tolyn.
Kartais tereikia tiek mažai.
~~~
~ triufeliai su marcipanais ~
maždaug 45 triufeliukams reikės:
po 100 g plytelę juodojo ir pieniško šokolado
2/3 stiklinės* riebios grietinėlės
2 šaukštai medaus
žiupsnelis cinamono
apie 30 g marcipaninės masės (arba maždaug du šaukštai)
kakavos miltelių
Į nedidelį puodą supilk grietinėlę ir sudėk sulaužytas šokolado plyteles.
Kaitink ant mažos ugnies nuolat maišydamas, kol šokoladas ištirps.
Supilk medų, įberk cinamono, išmaišyk ir puodą nukelk nuo ugnies.
Puodą pridenk ir padėk šaltai, šiuo metų laiku patogiausia – į balkoną bent valandai ar kelioms, kad šokolado masė sustingtų ir būtų galima formuoti triufelius. Paprastai pirmiausia atšaldau balkone, vėliau, kai jau įmanoma puodą laikyti šaldytuve, jame palieku nakčiai, tačiau tai tikrai nėra būtina.
Pirmiausia suformuok nedidelius, kiek mažesnius už lazdyno riešuto branduolį, marcipaninės masės rutuliukus.
Imk po truputį šokoladinės masės, tarp delnų surutuliuok rutuliuką, jį lengvai suspausk į plokščią blynelį, į jo vidurį dėk marcipaninės masės rutuliuką, užspausk ir surutuliuok apvalų triufelį. Kiekvieną apvoliok kakavos milteliuose ir dėk į lėkštę.
Stenkis dirbti greitai, antraip šokoladas šiltame kambaryje ims greitai tirpti :)
Kai būsi suformavęs visus triufelius, juos dar bent valandai palik šaldytuve.
Tinka ir vaišintis, ir vaišinti, ir dovanoti :)
Skanaus!
*stiklinė – 250 ml.
~~~
~ Recipe in English ~
~ truffles with marzipan filling ~
makes about 45 truffles
100 g each dark and milk chocolate
2/3 cup single cream
2 tablespoons honey
a pinch of cinnamon
about 30 g ready-to-roll marzipan (or about 2 tablespoons)
cocoa powder for dusting
Pour the single cream into a heat safe bowl, place the chopped chocolate in and simmer over medium heat stirring often until melted.
Add honey and a pinch of cinnamon, mix well.
Chill the mixture in the fridge until firm. Firstly roll the marzipan into small (hazelnut size or smaller) balls. Roll out the chocolate into a ball then flatten with your palms. Place a small ball of marzipan filling in the middle, then fold the chocolate around it and roll into a ball again.
Roll the truffles in cocoa powder and refrigerate.
Enjoy!
Anksčiau/Earlier: Triufeliai/Truffles