auksinė morkų sriuba su medumi

Auksine morku sriuba su medumiŠi sriuba yra beveik iš nieko. Daržovės sezoniškos, todėl kainuoja praktiškai centus. Tikrai taip, nes mūsų taupymo akcija įgauna pagreitį.

Medumi paskanintą auksinę morkų sriubą skiriu tiems, kurie mėgsta išgrynintą skonį ir jaukias spalvas; tiems, kuriuos sulijo; paniurusiems ir kamuojamiems rudeninės melancholijos; peršalusiems ir praradusiems polėkį; laimingiems ir ieškantiems laimės; svajotojams ir realistams.

Tereikia pusvalandžio, ir puodelis šiltos sriubos sukurs saulėtą nuotaiką.

~ trinta morkų sriuba su medumi ~

2 šaukštai sviesto

2 porai

800 g morkų

2 šaukšteliai natūralaus medaus

žiupsnelis aitriosios paprikos arba šviežiai maltų juodųjų pipirų

1 lauro lapas

2 1/2 litro daržovių sultinio

Dideliame moliniame puode ištirpink sviestą.

Sudėk griežinėliais pjaustytus porus ir kelias minutes pakepink, kol ims minkštėti.Auksine morku sriuba su medumi

Sudėk stambiai supjaustytas morkas, medų, suberk aitriąją papriką arba šviežiai maltus juoduosius pipirus, įmesk lauro lapą ir dar kelias minutes pakepink.

Ant daržovių supilk sultinį.

Užvirk, tuomet ugnį sumažink ir ant lėtos ugnies virk 30 min.

Išimk lauro lapą, daržoves sutrink, supilk atgal į puodą ir, jei reikia, papildomai įberk prieskonių.

Supilstyk į puodukus ir patiek įpylęs grietinėlės ar grietinės. Labai skanu su skrudinta česnakine duona.

Puiki sriuba. Saldoka ir jaukiai sušildanti.

Skanaus!

~ Recipe in English ~

~ honeyed carrot soup ~ 
2 tablespoons butter
2 leeks
800 g carrots, roughly chopped
2 tablespoons honey
small pinch dried chilli or freshly ground black pepper
1 bay leaf
2 1/2 vegetable stock
soured cream, to serve

Melt the butter in a large saucepan over a medium heat. Add the leeks to the pan, then cook for 3 mins until starting to soften. Add the
carrots, honey, chilli (if using) and bay leaf, then cook for 2 mins.Pour in the stock, bring to the boil, then simmer for 30 mins.
Blend the soup in batches, return to a clean pan, then season to taste.
When ready to serve, ladle into mugs.
Add a swirl of soured cream and serve with garlic bread.

Enjoy!

Šaltinis: BBC Good food magazine

11 Comments

Add Yours
  1. 1
    duonosirzaidimu

    Sima, mėgink :) Medaus labai nepajausi, tikrai. Jis labiau saldumo suteikia nei papildomo skonio :)

  2. 2
    Sima

    Esu prisiekusi morkų sriubos gerbėja, bet su medumi niekada nebandžiau :) reikės kuo greičiau ištaisyti šią klaidą.

  3. 3
    duonosirzaidimu

    Insolente, ačiū tau :) Man taip pat dažniausiai „gražios nuotraukos lygu gražūs indai“, bet, pasirodo, apibraižyti bliūdai lygiai taip pat neprastai atrodo :))

    Ieva, dėkui ir išmėgink :) Ir, beje, kodėl tamstos blogas neatnaujinamas? Lupti! :)
    Ps. Sakyk man „tu“, antraip jaučiuos kaip tetulė :))

  4. 5
    Insolente.

    Kad ir koks žavus receptas būtų, atleiskite, mielieji, šįkart – ne apie tai. Geriau apie nuotraukas. Man, pvz, kad nuotrauka bent jau akies nebadytų (o kitokių kol kas daryti dar ir nemoku), reikia išsipusčiusių indų. Na, išeiginių tokių neva. Todėl, užsukusi čia, sėdžiu išsižiojusi kurį laiką. Toks, va, žemiškas vaizdelis su žemiškais bliūdais, o grožis koks! Žiūri, žmogau, ir atsižiūrėti negali. Už tai ir ačiū.

  5. 6
    duonosirzaidimu

    egidija, šaukštas, berods, iš tų kraštų atkeliavęs, senesnis už mane ir su ilgaaa istorija :)

    Paula, thank you so much :)

    Vilma, moliūgų sriuba irgi nepakartojamos spalvos, tikrai, beveik tik žiūrėt norisi :))
    Aš šiaip visai nesriubinė, bet tokioms neatsispiriu..

  6. 9
    egidija

    tas šaukštas medinis tiek man pačių geriausių prisiminimų kelia… babuškos iš Baltarusijos dovana, vaikystėj visada po ranka buvęs… kur jis dabar?

  7. 10
    duonosirzaidimu

    Rūta, tikrai nebūtinai moliniame :) Tiesiog reikia pakankamai didelio puodo ir, idealiausia, tokio, kuris nesvyla. Mano namuos toks yra būtent molinis, todėl taip ir surašiau :)
    Už sriubą ačiū, išmėgink, ypač jei mėgsti morkas :)

  8. 11
    Ruta

    Labai gardžiai sriubytė atrodo! Yapč man…. tokiai morkų mylėtojai! :)
    Tik nesupratau, kodėl sriubą reikia daryti moliniame puode??

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *