niekada nenuvilianti bananų duonelė ir pavasaris kalendoriuje!

Kiekvienas metų laikas man tampa savotišku atskaitos tašku, kurį priėjusi pasižadu sau imti keistis ir keisti savo gyvenimą. Štai pavasariui atėjus imsiu tobulinti vairavimo įgūdžius ir čiupsiu magistro darbo vadžias, pakeisiu plaukų spalvą ir (galbūt) darbą, susitiksiu su seniai matyta drauge, pradėsiu sportuoti, lankyti privačias italų kalbos pamokas. Imsiu daugiau šypsotis ir po darbo neisiu namo, o vaikščiosiu po miestą pasėdėdama miesto parkuose ir pasišildydama prieš besišypsančią saulutę ar užsukdama į žavias mažutėlaites krautuvėles. Nutirpus sniegui ir išvarvėjus varvekliams sugrįš gyvenimo aistra, ilgėjant dienoms atsiras daugiau laiko darbams, kuriuos stumdydavau iš vieno stalo galo į kitą. Aš bent jau to tikiuosi. Jei po žiemos miego nepabus didelis ir gauruotas tinginys, jei jei.

Tebūna ir jums pavasaris šio to naujo pradžia. Ir nepamirškit – šį savaitgalį Kaziukas, pats tikriausias pavasario šauklys! Ir dar: sakoma, kokia bus pirma kovo diena – tokio lauk ir pavasario. Tikėkimės bent jau saulytės kelių spindulių šiandien :)

~~~

~ bananų duonelė ~

1 1/2 stiklinės miltų

2 šaukšteliai kepimo miltelių

1/2 šaukštelio maistinės sodos kepimui

125 g tirpinto sviesto

po 1/2 stiklinės baltojo ir rudojo cukraus

2 kiaušiniai

3 dideli, labai prinokę bananai, sutrinti šakute (ypač tinka smarkokai pakeitę spalvą į rudą)

1/2 stiklinės gliaudytų graikinių riešutų

truputis vanilės ekstrakto (nebūtina)

~~~

~~~

Įkaitink orkaitę iki 170 laipsnių.

Į didelį dubenį įsijok miltus, kepimo miltelius ir sodą.

Kitame dubenyje suplak tirpintą sviestą ir abiejų rūšių cukrų, plakdamas įmušk po vieną kiaušinį ir sudėk sutrintus bananus. Įmaišyk graikinius riešutus, supilk, jei naudosi, vanilę.

Skystą masę po truputį, maišydamas mediniu šaukštu, supilk į miltus ir išmaišyk iki vientisos tešlos.

Kepimo indą sutepk sviestu ir pabarstyk miltais arba įklok kepimo popieriaus. Supilk tešlą, išlygink viršų ir kepk apie valandą pusantros. Man pakanka 1,5 val. Ar duonelė iškepusi, tikrink mediniu smeigtuku. Ypač tikrink duonelės vidurį – jis kepa lėčiausiai. Jei viršus ims per greit rusti, šiek tiek sumažink ugnį ir duonelę pridenk folijos gabalėliu. Šis receptas niekuomet nenuvilia – iš orkaitės trauksite skanią, drėgną, labai bananinę duonelę :)

Skanaus!

~~~

~~~

Recipe in English

~ the best ever banana bread ~

1 ½ cup all purpose flour
2 teaspoons baking powder
½ teaspoon bicarbonate of soda
125 g melted butter
½ cup granulated and ½ cup brown sugar
2 eggs
3 big, very ripe bananas without skin (almost brown works well;
mashed)
½ cup wallnuts
a little bit of vanilla extract

Preheat the oven to 170ºC.
Sift the flour, baking powder and soda to the big bowl and
combine well.
In the other bowl mix butter and both sugars, beat until blended.
Then beat in the eggs one at a time, the mashed bananas, stir in
nuts and vanilla, if using.

Add the flour mixture, a third at a time. Stir well.
Butter and flour the medium loaf tin or insert the baking paper,
scrape the mixture and bake for an hour and a half.
When it's ready, an inserted toothpick should come out clean.

Enjoy!

~~~

Šaltinis: Nigella

Pasidalinkite:

10 Comments

Add Yours
  1. 2
    Jurgita

    aure, smagu, kad patiko! ji ir mano mėgstamiausia, pagal galimybes įberiu įvairesnių riešutų, šokolado gabalėlių ar įtarkuoju obuolį :)

  2. 3
    aure

    koks skanėstas!kepiau vakar, tik pridėjau razinų ir saulėgrąžų. gaila, kad neturiu tokios formelės, teko kepti nusegamoje formoj, bet nepaisant vaizdo – gardžiavausi ir mąsčiau , taip skanu ir taip kažką primena!!taip primena!gal saulę..:) taip ir neprisiminiau ką. bet labai ačiū už tokį puikų receptą!

  3. 4
    duonosirzaidimu

    Tuomet paprašysiu parašyti taisyklingai. Anglų k. nėra mano gimtoji, taigi.. Jūsų lietuvių (gimtosios, spėju) aš netaisau, nors labai mielai :)

  4. 5
    Irena

    Prie ko čia žodis žodin – su elementaria gramatika prasilenkta. Matai, perfrazuot irgi reikia sugebėt. Man angliškai NE per sudėtinga, o pačiai – būtent. Čia tokia mada dabar – reikia-nereikia, moku-nemoku, visur tą vargšę anglų k. kišt.
    Sorry, daugiau pretenzijų nebus ;) O duonytė skaniai atrodo :)

  5. 6
    duonosirzaidimu

    Nesupratau? Kas per pretenzijos? Kas išdarkyta? Tai, kad sutrumpinau tekstą ir nesurašiau žodis žodin? Skaityk lietuviškai, jei angliškai per sudėtinga.

  6. 7
    Irena

    Anglų kalbos taip išdarkyt tikrai nebūtina – pažiūrėjau originalų šaltinį, ten normaliai. Tai negi perrašyt teisingai neįmanoma???

  7. 8
    duonosirzaidimu

    Violeta, ačiū tau, kad užsukai :)

    Lau, iš esmės pakaktų tik kepimo miltelių, soda padaro pyragą puresnį, tik tiek. Ne bėda, jei jos nenaudosi.

  8. 9
    Lau

    Visai idomu butu tokia duonele isbandyti. Tik nesuprantu, kam reikia ir sodos, ir kepimo milteliu? Hmmm…

  9. 10
    Violeta

    labai žavios nuotraukos ir duonelė, žinoma :) Aš šįryt suvokiau, kad jau kovas, bet kažin kaip nesurišau, kad pavasaris :D :D Ačiū už nuotaiką :)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *