sutirštintame piene troškinti bananai su medumi ir graikiniais riešutais

Kai miestas brenda į juodą lyg šokolado glaistas naktį, tarsi karoliukais pasipuošusią įžiebtais žibintais, namuose išjungiu šviesas, užžiebiu žvakes ir leidžiu mintims skrieti tolyn. Dėlioju prisiminimų paveikslėlius, atminties užkaboriuose ieškau trūkstamos dėlionės dalies. Ką daryčiau kitaip, ką keisčiau, ko atsisakyčiau ir ką norėčiau pamiršti. Kai kurie prisiminimai, atgimstantys sapnuose, slegia sunkiu nuoskaudos, principų ir išdidumo akmeniu, kurį nuristi – Sizifui prilygstantis darbas. Kiti – lyg saulėta pavasario diena sušildo, lūpas praveria šypsenai.

Ir dar svajonės, ta maža, niekuomet neužsiverianti svajonių skrynelė!

Man gera svajoti, gera mąstyti, austi svajonę po giją, stebėti, kaip ji pamažėle auga, skleidžiasi ir pražysta.

taip, aš svajoju.

Apie nuosavus, šiltus, cinamonu kvepiančius namus, kuriuose sekmadienio pietų rinksis brangiausi žmonės, o aš jiems kepsiu vyšnių pyragą; apie vakarus su mylimuoju prie židinio traškant malkoms; apie lietų, barbenantį į stogą; apie linksmas šypsenas, smalsias akeles ir veidelius prie lango, laukiančius Kalėdų Senelio; apie sugebėjimą atleisti ir pamiršti; apie širdžiai mielą darbą; apie savęs atradimą ir dar daug daug daug daugiau, nei galėtų talpinti mano svajonių skrynelė.

Juk kiekvienas ją turime, ar ne?

~~~

~ sutirštintame piene troškinti bananai su medumi ir graikiniais riešutais ~

4 bananai

1/2 arba 1 šaukštas medaus, jei pageidaujat saldžiau (smarkiai saldžiau)

2 šaukštai saldinto sutirštinto pieno

5 šaukštai graikinių riešutų

žiupsnelis maltų anyžių

žiupsnelis malto cinamono

~~~

~~~

1. Graikinius riešutus kelias minutes paskrudink ir pasmulkink.

2. Nedidelėje keptuvėje sutirštintą pieną kaitink, kol užvirs. Sudėk riekelėmis pjaustytus 2 bananus, paskanink anyžiais ir cinamonu, ir troškink ant nedidelės ugnies maždaug 8-10 min. – svarbu, kad bananai nevirstų košele!

3. Kitus 2 bananus sutrink šakute ir sumaišyk su medumi.

4. Bananų piurė išdalink į serviravimo indelius, ant jos sudėk troškintus bananus, pabarstyk graikiniais riešutais ir žiupsneliu malto cinamono. Suaugusiųjų desertui papildomo skonio suteiktų lašelis grietinėlės likerio ;)

~~~

Užsiminusi apie tokį desertą išgirdau repliką, kad nesąmonė tokį puikų dalyką – sutirštintą pieną – gadinti kažkokiais anyžiais ir bananais :) Skonio reikalas, žinoma. Man šie dalykai šauniai tarpusavyje susibičiuliavo. Be to, neužtruksite nė 20 min. ;)

~~~

~~~

Skanaus!

Pasidalinkite:

11 Comments

Add Yours
  1. 1
    duonosirzaidimu

    Kiek gražių komentarų! :) Ačiū.

    aguonėle, išties sotu. Bet man sotumas atkeliauja tik po paskutinio šaukšto kažkodėl :))

    Žiupsneli, mat kaip, gali būt, kad valgei, čia mano šiaip įkvėpimo vaisius interneto platybėse užtikus idėją bananus maišyt su medumi. Pagalvojau, o, turim kondensuoto, kodėl gi nepabandžius ir su juo :)

    Egle, jei labai nori, tai reikia, žinai dainą :))

    igne, Mademoiselle, lauksiu įspūdžių :)

    Vilma, aha, maniškis avatare mielai, manau, pasinaudotų proga :) O tu, jei esi mažiau karlsoniška, krauk mažiau medaus, rimtai :))

    ieva, Violeta, pildysis. Tikiu. Pamažėle. Reikės daug darbo ir pastangų, bet taip ir turi būt.

  2. 2
    Violeta

    Turim turim skrynelę..o ten daug tokių paprastų ir nepaprastų troškimų. Tegu pildosi. Tik po truputį, nes taip ir laukimas ir laimė sulaukus stipresnė. Bananus dievinu, tad patikėk kaip man žiauriai skaniai atrodo taviškis pasiūlymas… :)

  3. 3
    ieva

    jei kelias iki mūsų mažosios virtuvės nebūtų užbarikaduotas dežėm dėželėm, o šaldytuvo durys atsidarytų lengvai, nenuversdamos virtinės virtuvinų rakandų, pakelčiau balto sauso vyno taurę už tavo gražių savjonių išsipildymą :)
    linkiu, kad visos išsipildytų! su kaupu!

  4. 10
    duonosirzaidimu

    Jep jep, papildžiau, būtent, saldintas sutirštintas pienas :)
    Kažkaip kondensuotas man lygu būtent toks, net nesusimąsčiau, kad kils klausimų (ups).

  5. 11
    julė

    ooo, koks smagus desertas – ir net mano bendrike pavyktų. o kondenspienis, kaip supratau iš replikos ,) , saldintas? ne tiesiog sutirštintas?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *