minimalistinė moliūgų sriuba

Minimalistinę, t.y. be jokių papildomų priedų, tokių kaip bulvės, morkos ar įmantrūs prieskoniai, ir tirštą moliūgų sriubą pamėgau tik nuosavame sode užsiauginusi šių nuotaiką keliančios spalvos vaisių. Šlakelis grietinėlės arba grietinės ją tik dar labiau pagerina. Skanumėlis.

~~~

~~~

Net ir tokia cinikė sriubų atžvilgiu kaip aš jų naudą supranta tik iš užkampio užklupta nelemto peršalimo. Po paraliais. Ir viskuo kaltas, įtariu, puikusis pirmadienio vakaras kine žiūrint Artimas šviesas. Po paraliais. Filmas (rekomenduoju) ir kino teatras – dešimt balų, vėdinimo sistema salėje – minus dešimt. Su drauge teko gerokai suglausti pečius ir apsimuturiuoti paltais ir šalikais. Pirštinių, laimė, neprireikė. Akivaizdu, jog nepadėjo ir suvartota taurė karšto vyno. Šįvakar, pasidariusi milžinišką puodelį – antrą žaliosios arbatos su cinamonu, geru šlakeliu velnio lašų ir keliais šaukšteliais medaus, palindusi po pūkine antklode, įšokusi į šiltas kojines ir su katinu kojūgaly bandysiu gydytis liaudiškais metodais.Sveikatos man ir atia baciloms :)

~~~

~ moliūgų sriuba ~

1 kg moliūgo

1 l daržovių sultinio

svogūnas

šaukštas alyvuogių aliejaus

druskos

šviežiai maltų juodųjų pipirų

šlakelis grietinėlės

1. Keptuvėje įkaitintame aliejuje pakepink susmulkintą svogūną, kol dailiai pagels.

2. Moliūgą nulupk, pašalink minkštimą su sėklomis ir supjaustyk kubeliais.

3. Sultinį įkaitink dideliame puode, sudėk kepintus svogūnus, suberk moliūgus, sumažink ugnį ir virk 20 min., kol moliūgai suminkštės.

4. Praėjus nurodytam laikui moliūgus išgriebk, pertrink per sietelį ir gautą košę supilk atgal į puodą. Kelias minutes pavirk, pasūdyk, jei trūksta druskos, pagardink pipirais ir patiek įlašinęs grietinėlės. Paprasta, greita ir baisiai gardu. Patikėkit mano žodžiais – Baisiai Gardu :)

Skanaus!

Pasidalinkite:

4 Comments

Add Yours
  1. 3
    duonosirzaidimu

    Mane tas saldumas ir veža, žinok :)
    Be to, žinant, kokia aš sriubų mėgėja… Normaaaliai čia viskas :))
    Ačiū :)

  2. 4
    ZD

    O man moliugu sriuba visgi skanesne su priedais.. Vien tik moliugas – truksta kazko.. Ir saldoka buna..

    Beje as gaminu identiska sriuba tik dar ipjaustau viena saldzia bulve. Iskart skonis igauna antra dimensija. Bet del skonio juk nesigincijama, tiesa?

    Skanios nuotraukos! ;-)

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *