pranzo di ferragosto. švęskime gyvenimą itališkai

www.blog.screenweek.it

~~~

Vyras ir moterys. Viename mažame butuke Romos senamiestyje kelias rugpjūčio vidurio dienas ir naktis. Valgo pasta al forno, geria vyną, rūko ir bendrauja. Penkios asmenybės, neįsitenkančios tarp keturių sienų. Kas jie?

Jis – Gianni, vidutinio amžiaus viengungis, gyvenantis su labai garbaus amžiaus mama raudonai lakuotais nagais, tobula šukuosena, makiažu ir apranga. Ir pretenzingu charakteriu. Niekur nedirba, nes, kaip pats sako, neturi kada, kas gi prižiūrėtų mamą? Dėl to prasiskolinęs gydytojui ir namo, kuriame gyvena, valdytojui. Šie, kaip ir didžioji dalis italų, tvankų rugpjūtį norėdami pabėgti iš kaip pekla karšto miesto bent kelioms dienoms į užmiestį švęsti rugpjūčio 15 d. šventės ir neturėdami kur palikti motinų, paprašo Gianni jas priglausti. Kelioms dienoms, ką tu! Nubrauksim dalį skolų, tik tu, susimildamas, padėk draugui! Ir Gianni padeda. Į draugiją gaudamas keturias (!) garbias damas.

Jis tikėjosi, kad viešnagė bus sklandi…

~~~

www.taliesinartscentre.co.uk

~~~

Nors vaidina neprofesionalūs aktoriai, filmas Venecijos kino festivalio programoje „Kritikų savaitė“ pelnė žiuri komisijos prizą už geriausią pirmąjį filmą. Filme susipina kasdieniškos situacijos, itališka greitakalbė ir humoras. Vynas liejasi laisvai, retsykiais skiedžiamas vandeniu. Gianni ruošia nuostabius pietus ir vakarienę, pasirišęs prijuostę zuja po fantastiškus namus tenkindamas ponių įgeidžius. O šios švenčia gyvenimą, švenčia senatvę, nes „kas gi beliko? Prisiminimai iš jaunystės, ir tiek“. Puošiasi, buria iš delno ir ieško kavalieriaus, kurio „mylėti nebūtina, užtenka tokio, kuris rodys dėmesį ir nusives pavakarieniauti“.

Negaliu sakyti, kad visas 75 min. nuo juoko plyš skruostai, bet vis dėlto, jei norite savotiškai subtilios itališko humoro dozės, itališkos kompanijos, maisto kvapo ir vyno aromato, šis filmas – jums. Cincin!

~~~

www.mondocinemablog.com

 

~~~

Pranzo di ferragosto. Rugpjūčio šventė. Žiūrėkite kino teatre „Pasaka“


Pasidalinkite:

5 Comments

Add Yours
  1. 1
    duonosirzaidimu

    Taip taip, Vygantai, scena su naktį apkepą kertančia močiute buvo viena geriausių :))

    Egle, pasižiūrėk. Ir nepamiršk įspūdžių ;)

    Žiupsneli, Kaspinėli, dėkui :) Nėr jis tobulas anaiptol, bet bandysiu ties juo ir apsistoti, nors dar keisčiau ir keisčiau ir keisčiau… Pusė dešros, kaip sakoma :) Bent jau pačiai ramiau. Pasikeitus :)

    Žiupsneli, baik juokus, neturiu ir aš greta kompiuterių genijų, viską pati susidėliojau užėjus ūpui. Palauk ir tu savojo :) Ūpo. Arba genijaus :))

  2. 4
    skaniai.lt

    Puikus filmas. Ir daug gaminama. Ypač puiki scena, kurioje viena iš mamų, kuriai jos sūnus dėl jos silpnos sveikatos beveik nieko neleidžia valgyti, naktį kapoja makaronų pyragą :)

  3. 5
    ZD

    Thums up sitam irasui :)

    Ir beje labai fainas puslapio dizainas.. net pati panorau keistis.. Tik nemoku ir neturiu salia mokanciu..

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *