figų ir polentos pyragas

Gyvenimas su manimi krečia pokštus.  Supurto nusistovėjusią kasdienybę, sudrebina požeminiais smūgiais ir stebi atsitraukęs, kaip susitvarkysiu.

Aš tvarkausi. Kol kas tvarkausi. Kai jau visai galva susisuka, užsidarau virtuvėje ir kepu pyragus.  Būtent saldumynų gaminimas mane veikia itin teigiamai. Namai pakvimpa cinamonu, vanile, kardamonu ar gvazdikėliais, šviežiomis bandelėmis ir sausainiais. Riekė pyrago, žiupsnelis lengvo pudros sniegelio ir mintys nuskaidrėja. Gyvenimas tęsiasi. Tęsiasi? Tęsiasi :)

~~~

~ figų ir polentos pyragas ~

500 g pieno

stiklinė su trupučiu kukurūzų kruopų (maždaug 250 g)

3 kiaušiniai

stiklinė cukraus (200 g, pagal skonį)

125 g tirpinto sviesto

2,5 šaukštelio kepimo miltelių

15-20 džiovintų figų

2 stiklinės miltų

stiklinė maltų migdolų

~~~

~~~

1. Pieną užvirink, įberk šaukštą cukraus ir supilk kukurūzų kruopas.  Virk nuolat maišydamas maždaug 5 min., kol košė sutirštės. Nuimk nuo ugnies ir palik atvėsti.

2. Kiaušinius ištrink su likusiu cukrumi, po truputį suberk miltus, kepimo miltelius, maltus migdolus, supilk tirpdytą sviestą; gerai išmaišyk.

3. Polenta (kukurūzų košę) supjaustyk gabalėliais ir drauge su smulkiai supjaustytomis figomis įmaišyk į tešlą.

4. Tešlą mediniu šaukštu sudėk į kepimo popieriumi padengtą kepimo indą, išlygink viršų. Kepk apie valandą.

~~~

~~~

Skanaus!

Pagal Dulcis in Furno

Pasidalinkite:

8 Comments

Add Yours
  1. 1
    duonosirzaidimu

    aguona, visad pasilieku tikimybę, jog kažkam vienas ar kitas receptas nepatiks, sunku ir praktiškai neįmanoma įtikti kiekvieno skoniui…

  2. 2
    aguona

    Man vis dėlto sausokas gavosi. Ir cukraus kažkaip pamažinau. Mano šeima – nesaldžių pyragų gerbėjai, jiems be galo patiko, bet man šis receptas tikrai netaps pačiu mėgstamiausiu iš jūsų tinklaraščio… Man vis dar labiau patinka apelsininis pudingas, ir šokoladinis debesų pyragas…

  3. 4
    duonosirzaidimu

    Neee, sausa tikrai nebus, garantuoju :) Jau ne sykį kepiau pyragus iš kukurūzų kruopų, todėl garantuoju. Štai kukurūzų miltai kol kas stovi nenaudojami, todėl už juos neatsakau :)

    Kuris skanesnis, klausi… Šį valgiau jau atšalusį, nes vežiau lauktuvių, todėl neturiu nuomonės :) Iš anksčiau gamintų… Net nesusimąsčiau kažkaip, sakyčiau, vienodai skanūs ir šilti, ir atvėsę :)

  4. 5
    Vilma

    O! „Skanus, nesausas, kartotinas… “ tokio aprašymo man daugiau negu pakanka. :)
    Beje, o skanesnis šaltas ir dar šiltas?
    Aš kaip velnias kryžiaus bijau kąžką kepti iš kukurūzų, nes man vaidenasi, kad bus sausa, tad taip aktyviai klausinėju. ;)

  5. 8
    Egle

    Skamba kaip patys geriausi vitaminai nuo niūrių minčių ir sukrėtimų. Tikiuosi, gyvenimas ne tik virtuvėj greitai nuskaidrės ir pasipuoš baltu cukraus pudros sniegeliu.

    Linkėjimai (:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *