morkų pyragas

~~~

~ morkų pyragas ~

5 didesnės morkos
1 šaukštelis malto imbiero
stiklinė trintų ananasų (naudojau konservuotus)
3 stiklinės miltų
stiklinė alyvuogių aliejaus
3 šaukštai maltų migdolų
1 stiklinė cukraus (dėjau 1,5 – buvo labaiiii saldu)
4 kiaušiniai
šaukštelis kepimo miltelių
šaukštelis brendžio (naudojau Vanna Tallinn likerį)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (kvapui; nebūtinai)
šiek tiek druskos
~~~
~~~
1. Morkas sutarkuoti smulkia tarka. Geriausiai šį darbą atlieka vyriškis, be abejaus.
2. Kiaušinius lengvai išplakti.
3. Dideliame inde sumaišyti miltus, cukrų, imbierą, druską, kepimo miltelius. Į mišinį supilti kiaušinius, aliejų, vanilę, masę gerai išsukti.
4. Įmaišyti trintus ananasus, morkas, brendį (likerį), riešutus ir vėl gerai išsukti plaktuvu.
5. Kepimo skardoje patiesti kepimo popieriaus (nebent kepate keramikinėje formoje), supilti tešlą (ši buvo poskystė).
6. Iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti 45-50 min., po pusvalandžio vis patikrinti įbedus medinį pagaliuką, nes bent jau mano senutėj orkaitėj ėmė svilti viršus.
Skanaus.
P.S. beje, pudrai barstyti labai patogu naudoti arbatžolių sietelį :)
P.P.S. ką tik mano žmogus tarė žodį, jog, cituoju pyragas visiškai ne per saldus ir apskritai cukraus kiekio mažint jokiu būdu negalima, citatos pabaiga. Gipsas. :)
~~~
~~~
Skanaus!
Inspiruota ir lengvai varijuota remiantis http://blog.delementals.com/