morkų pyragas

~~~

~ morkų pyragas ~

5 didesnės morkos
1 šaukštelis malto imbiero
stiklinė trintų ananasų (naudojau konservuotus)
3 stiklinės miltų
stiklinė alyvuogių aliejaus
3 šaukštai maltų migdolų
1 stiklinė cukraus (dėjau 1,5 – buvo labaiiii saldu)
4 kiaušiniai
šaukštelis kepimo miltelių
šaukštelis brendžio (naudojau Vanna Tallinn likerį)
1 šaukštelis vanilės ekstrakto (kvapui; nebūtinai)
šiek tiek druskos
~~~
~~~
1. Morkas sutarkuoti smulkia tarka. Geriausiai šį darbą atlieka vyriškis, be abejaus.
2. Kiaušinius lengvai išplakti.
3. Dideliame inde sumaišyti miltus, cukrų, imbierą, druską, kepimo miltelius. Į mišinį supilti kiaušinius, aliejų, vanilę, masę gerai išsukti.
4. Įmaišyti trintus ananasus, morkas, brendį (likerį), riešutus ir vėl gerai išsukti plaktuvu.
5. Kepimo skardoje patiesti kepimo popieriaus (nebent kepate keramikinėje formoje), supilti tešlą (ši buvo poskystė).
6. Iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje kepti 45-50 min., po pusvalandžio vis patikrinti įbedus medinį pagaliuką, nes bent jau mano senutėj orkaitėj ėmė svilti viršus.
Skanaus.
P.S. beje, pudrai barstyti labai patogu naudoti arbatžolių sietelį :)
P.P.S. ką tik mano žmogus tarė žodį, jog, cituoju pyragas visiškai ne per saldus ir apskritai cukraus kiekio mažint jokiu būdu negalima, citatos pabaiga. Gipsas. :)
~~~
~~~
Skanaus!
Inspiruota ir lengvai varijuota remiantis http://blog.delementals.com/
Pasidalinkite:

4 Comments

Add Yours
  1. 1
    allegra

    Man spalva jo pasakiška buvo :) Skonis taip pat, tai vienas iš tų patiekalų, kuriuos norėsis kartoti ir kartoti. Beje, šaltas jis man dar skanesnis :)

    Žiupsneli, apie karotiną tokių dalykų nežinojau, dėkui :)

  2. 2
    Žiupsnelis Druskos

    Atrodo skaniai. Baisiai megstu morkinius kepinius ;-) Beje ar zinot kad karotino daugiau butent paruostose, o ne zaliose morkose? Dar vienas argumentas morku pyragui! :)

  3. 4
    julyt

    mmmmm. kepiau porąsyk morkų pyragą, pirmąkart išėjo.. plyta, tai dvejus metus dariau pertrauką. vėl mėginau šiemet, ir buvo nuostabuuu.

    o čia – dar ir su alkoholiu ,)) super.

    beje, dar neminėjau, bet man klaikiai patinka tavo tinklaraščio pavadinimas. klaikiai :))

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *